Canto muzică populară

 
GINA IACOB, a absolvit Scoala Populara de Arta, sectia Canto - muzica populara din dragoste pentru cantec si din dorinta de a promova portul si cantul popular. Interpretă de muzică populară, ușoară, lăutărească, romanțe, în cariera sa, Gina a avut aparitii atat in cadrul audiovizualului de specialitate cum ar fi ETNO TV, FAVORIT TV cat si in presa scrisa interna si internationala, participand de-a lungul cariei sale la concursuri si festivaluri de muzica. Nascuta sub semnul zodiacal al Berbecului este un om perseverant,ambitios,onest si care si-a dedicat mare parte din viata cantecului si studiului muzicii,mottoul ei fiind :”Viata este un cantec si cantecul da sens vietii”.
GINA, a debutat în industria muzicală în anul 2002, la vârsta de 20 ani, alături de Lucian Cantea, punand astfel bazele trupei Lucian Band .Alaturi de trupa Lucian Band a cunoscut succesul la nivel national si international, capatand astfel experienta, in interactionarea directa cu publicul fie in aparitiile live sustinute,fie in studioul de inrergistrari dar si in aparitiile TV, dobandind astfel cunostinte musicale si tehnica de emisie vocala corecta.
Tehnica vocala iti ofera doar cunostintele si uneltele de a-ti construi propria voce. Luand parte la orele de canto, vei descoperi ca tot timpul poti produce ceva care sa te apropie de scopul tau,ceva de care poti fi mandru!
Din dorinta de a cunoaste omul, a urmat cursurile Facultatii de Psihologie,dar si a Scolii Postliceale Sanitare Carol Davila-Bucuresti-Asistent medical generalist,Gina spune ca muzica este si v-a ramane motivul de merge mai departe in viata.
 
 
Studiul tehnicii vocale îl vom împărți în trei etape, în funcție de fiecare individ în parte aceste etape pot fi mai lungi sau mai scurte, și în funcție de structura de rezistență fizico-pishică a aparatului vocal. Studiul tehnicii vocale îl vom începe cu exerciții mute având posibililitatea de a controla toate organele fonatoare și funcționarea lor, având ca scop încălzirea musculaturii vocale.
         În prima etapa vom face diferite exercitii ascendente si descendente: ma,me,mi,mo,mu; a,e,I,o,u; ta,te,ti,to,tu si exercitii in legato la-a-la-la ascendente si descendente.
         In cea de a doua etapa se va continua cu exercitii mai dificile pentru gasirea si aprofundarea vocii,perioada in care individual are nevoie de timp,atentie,concentrare maxima,incredere si controlul in propriul sunet , aceasta este etapa  in care vom folosi foarte mult vocalele: a,e,I,o,u !
         In cea de a treia etapa vom rezolva cele doua etape anterioare prin metode teoretice ,prin aplicatii: vocalize,repertoriu,studii , vom aborda problema pasajului,acoperirea sunetelor prin partea superioara a registrului mediu si trecerea catre registrul acut. Aceasta este etapa in care vom invata a controla acoperirea treptata a sunetului,dozarea respiratiei si miscarea scenica!
         Fiind in clasa de canto muzica populara vom incerca zilnic sa abordam cat mai multe melodii cunoscute si reprezentative din aproape toate zonele tarii! Vom repeta zilnic cantece astfel incat sa ajungem la un nivel acceptat si professional pentru fiecare cursant in parte.
 
Call Now Button