Chitară

 
 
 
Mahulea Ciprian-Constantin și-a început pasiunea pentru muzică, absolvind clasa de violoncel a Școlii de Muzică și Arte Plastice nr.5 din București. Și-a desăvârșit cariera muzicală prin absolvirea Facultății de Arte din cadrul Universității Spiru Haret, secția pedagogie muzicală, cursurile de zi, obținând și diploma de Master în Artă muzicală.
Îndrăgostit de chitară și-a dedicat întreaga viață studierii și predării acestui instrument. Și-a început activitatea pedagogică de la o vârstă fragedă la Școala Populară de Artă din Giurgiu, continuând până în prezent ca profesor de Educație muzicală la mai multe școli din Capitală. Este membru al Asociației Oamenilor de Artă din Instituțiile Teatrale și Muzicale din România, din anul 1972, membru în Liga Artiștilor Liber Profesioniști din România și în cadrul Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. A participat alături de orchestre profesioniste la numeroase înregistrări radio și emisiuni de televiziune. În activitatea sa didactică s-a remarcat prin multiple participări la concursurile inter-școlare cu grupurile vocale pe care le-a coordonat, obținând nenumărate premii.
Ciprian este un om creativ, cu reale aptitudini de comunicare interpersonală, inovativ și optimist, pentru care muzica, în toată complexitatea ei, a fost și va rămâne rațiunea sa de a fi.
 
 
 
 
Salut! Sunt Ciprian Mahulea si sunt profesor de chitara
  De la prima lecţie de chitară până la primul cântec învăţat, poate până la primul concert sau cea dintâi piesă pe care o vei scrie e un drum fascinant, pentru care vei avea nevoie de voinţă şi încredere în tine. În rest, nu e nimic ce nu se poate învăţa.
Chitara are foarte multe dimensiuni, asa ca poti sa-ti doresti sa devii un guitar virtuoso sau poate vrei sa te deconectezi dupa o zi de munca sau de scoala, important este sa te simti bine si sa faci ceea ce-ti place la chitara.
Ceea ce ma face pe mine sa fiu recunoscator in fiecare zi ca am sansa sa fiu profesor de chitara este sa vad sentimentul acela de satisfactie pe care il are fiecare elev in parte atunci cand reuseste sa cante prima piesa pe chitara.
Primele lectii sunt intotdeauna dedicate felului in care iti pozitionezi mainile pe chitara, cum se apasa si cat de tare se apasa corzile pe taste. 
Pe langa aspectele ce tin de tehnica, discutam si despre felul in care sunt asezate notele pe griff-ul chitarei si te invat strategii simple si eficiente pentru a invata notele pe chitara.
Pe masura ce miscarile tale devin mai sigure, incepem introducerea tehnicilor mai avansate de chitara si bineinteles piese cu o dificultate mai ridicata, pentru a putea pune in aplicare tehnicile respective.
  Nu vreau sa spun ca nu ai putea reusi sa inveti singur sa canti la chitara, insa crede-ma cand iti spun ca un profesor poate observa si corecta greseli de tehnica in cateva zeci de minute, lucru care tie ti-ar putea lua cateva zile, saptamani sau luni doar ca sa-ti dai seama ca faci ceva gresit.
  Sa trecem la treaba!
 
Call Now Button