Vioară

Victor Iscru - Instrument Vioară
 
Ma numesc Iscru Victor Marian. Sunt violonist in formatia Lucian Band si predau vioara la Academia Cantus Musica, unde se da dovada de mult profesionalism si tinuta impecabila. Sunt absolvent al Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii Spiru Haret, sunt licentiat in Litere, Limba romana - Limba engleza, avand profesia de invatator si violonist la Orchestra Nationala Valahia. Am experienta didactica de 10 ani timp in care am dobandit si dezvoltat competente specifice, cu rezultate pe masura. Sunt o persoana seriosa, punctuala, empatica, pragmatica dar si joviala, pasionata de muzica, imbinand eficient clasicul si modernul printre metodele de predare.
 
     Studiul viorii necesita o abordare atenta si plina de rabdare, foarte importanta in formarea viitorului artist. Realizarea unei baze solide in acest sens implica o buna pregatire atat din punct de vedere artistic cat si pedagogic a profesorului, precum si o stransa colaborare intre profesor si elev.
       Pentru inceput, elevul cunoaste componentele viorii, cateva elemente melodico-ritmice de baza, pozitia corecta in timpul cantatului, rolul si locul viorii in muzica. Trebuie subliniata importanta insusirii corecte a acestor aspecte, de ele depinzand un cantat sanatos la vioara, fara crispari sau greutati in emiterea sunetului, o intonatie buna, clara si o manuire usoara a arcusului. Acestea se invata gradat, necesitand o atenta supraveghere din partea mea, ca profesor, putand indeparta, cu rabdare, eventualele greseli, in vederea dezvoltarii competentelor elevului.  Insusirea primelor deprinderi necesita o atentie in plus, deoarece au rol de o deosebita importanta in dezvoltarea tehnicii mainii drepte cat si a mainii stangi. Elevul va trebui sa invete de-a lungul lectiilor de curs sa studieze cu rabdare, zilnic. De asemenea, va trebui sa-si dezvolte o educatie generala cat mai vasta deoarece aceasta ii poate usura munca depusa, prin auditii si participare la concerte, prin studiul culturii si teoriei muzicale. Pe parcurs, elevul isi aprofundeaza elementele de tehnica, expresivitate si improvizatie, studiind amanuntit si abordand un repertoriu vast.
       In parcurgerea drumului pe calea afirmarii, a valorificarii aptitudinilor instrumentale ale elevului, rolul meu esential implica profesionalism, responsabilitate, empatie, inspiratie, putere de munca, insusiri dobandite pe parcursul experientei artistice si didactice. Cu rabdare, intelegere, incredere si pasiune, orice efort da rezultate in formarea unui viitor violonist desavarsit!
Call Now Button